Groep 1/2b

Welkom in groep 1-2b
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag werkt juf Bettine voor deze groep en op de woensdag is dat juf Johanneke.

Onze kleuters hebben een eigen ingang aan het kleuterplein. Om 08.20 uur gaat de deur open en mag u met uw kind naar binnen. Daar vindt u kluisjes voorzien van naam waar uw kind zijn jas en tas in kan stoppen.

Daarna mag u, uw kind in de klas brengen en mag u samen plannen op het planbord. Na een kort afscheid mag u weer gaan. De kinderen beginnen de dag met zelfstandig werken aan de tafels. De juf heeft dan tijd voor de kleine kring. Tijdens deze kleine kring krijgen de kinderen extra verrijking, pre-teaching of andere extra aandacht. Elke week heeft uw kind 2 tot 3 verplichte opdrachten, daarnaast mogen ze ook kiezen voor andere activiteiten die op het planbord hangen.

Na het zelfstandig werken gaan de kinderen in de kring. Hierbij doen wij allerlei activiteiten variërende van taal, rekenen, zingen, kennis maken met letters en cijfers, vertellen. Hiervoor gebruiken wij verschillende methoden zoals Schatkist en Met sprongen vooruit.

Na de kring gaan de kinderen werken met het planbord. En dan mogen ze uitvoeren wat zij gekozen hebben.Vervolgens gaan wij met de kinderen eten en drinken. En aansluitend buitenspelen. Aan het eind van de ochtend hebben wij nog een tweede kring waarbij we verder gaan met de methoden.

Op de woensdag en vrijdag gymmen wij met de kinderen in de kleutergymzaal. Op de middagen hebben we rekenlessen, activiteitenplein (dinsdag), werken en spelen en buitenspelen.

Wist je dat?
* Ons kleuterplein uitdagend is, dankzij de natuurlijke materialen,
* We hebben een leerplein dat om de 6 tot 8 weken wisselt van thema,
* Ons activiteitenplein samen is met groep 3 en 4,
* Dat we elke week een letter van de week hebben en we leuke materialen mee mogen nemen met de letter,
* Wij ook mogen werken met een aantal I-pads in de klas* Wij werken met de methode Schatkist http://www.zwijsen.nl/lesmethoden/schatkist

Wilt u meer informatie? Kijk dan in de informatiefolder van groep 1/2.